Skoči na vsebino

Splošni pogoji uporabe spletne strani in zasebnost

1. SPLOŠNE DOLOČBE

Ponudnik spletne strani www.odprtaznanost.si je Slovenska skupnost odprte znanosti:

Naziv: Univerzitetna knjižnica Maribor
Sedež: Gospejna ulica 10, 2000 Maribor
Kontakt: tajnistvo.ukm@um.si
Matična številka: 5052114000
Davčna številka: SI 11537213
Naziv: Akademska in raziskovalna mreža Slovenije
Sedež: Tehnološki park 18, Ljubljana, 1000 Ljubljana
Kontakt: arnes@arnes.si
Matična številka: 5618100000
Davčna številka: SI 65799739

Uporabo spletne strani (brskanje, odpiranje povezav, branje vsebine in podobno) štejemo kot soglasje obiskovalca spletne strani, da se strinja s temi splošnimi pogoji uporabe. V kolikor se kot obiskovalec spletne strani ne strinjate s temi splošnimi pogoji, vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate.

Ponudnik si pridružuje pravico, da te splošne pogoje kadarkoli in brez predhodne najave spremeni, tako da novo različico objavi na spletni strani.

Ti splošni pogoji veljajo za celotno spletno stran in vse njene posamezne dele, kot so razdelki, pod-strani ali obrazci, v kolikor za posamezen del izrecno ni določeno drugače.

 

2. VSEBINE NA SPLETNI STRANI

Obvestila, prispevki, članki, publikacije, besedila in druge vsebine objavljene na spletni strani (v nadaljevanju: vsebine) so nastale z najboljšim namenom podati obiskovalcem spletne strani (v nadaljevanju: uporabniki) koristne in uporabne vsebine za njihovo delo. Ponudnik skuša po svojih najboljših močeh z vzdrževanjem spletne strani zagotavljati točnost in pravilnost teh informacij in vsebin ter pravilno delovanje obrazcev.

V primeru, da se na spletni strani objavi informacija, ki je pridobljena iz drugih virov, se ob njej navede vir oziroma se na to opozori s spletno povezavo do vira.

Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve vsebin ali obrazcev na spletni strani brez predhodnega opozorila in ne prevzema odgovornosti za kakršne koli posledice takšnih sprememb.

Na spletni strani so objavljene tudi povezave, ki kažejo na spletne strani drugih oseb. Na delovanje teh strani in na njihovo vsebino ponudnik ne more vplivati in ne sprejema nikakršne odgovornosti za točnost tam objavljenih informacij in vsebin.

Pravila glede omejitve odgovornosti pri uporabi vsebin na spletni strani se nahajajo v točki 3 teh splošnih pogojev.

 

3. IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI PRI UPORABI SPLETNE STRANI

Obiskovalci spletne strani uporabljajo spletno stran, njene dele, vsebine in informacije izključno na lastno odgovornost.

Ponudnik spletne strani ne prevzema nikakršne odgovornosti v primeru, če se spregleda kakšno pomembno informacijo ali drugo vsebino, objavljeno na svetovnem spletu ali posredovano ponudniku v objavo.

Ponudnik ne odgovarja za morebitne izpade delovanja spletne strani, niti za posredno oziroma neposredno škodo, ki je nastala zaradi začasnega nedelovanja strani.

Ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti za točnost in pravilnost, na spletni strani objavljenih informacij in vsebin, ne prevzema odgovornosti zaradi spremembe že objavljenih informacij ali vsebin in ne prevzema odgovornosti za morebitno nastalo škodo, ki bi obiskovalcu spletne strani nastala zaradi uporabe tam objavljenih informacij ali vsebin, vključno s škodo zaradi izgubljenega prihodka ali pričakovanega dobička, izgube ali okrnitve dobrega imena, izgube poslov ali izgube podatkov.

 

4. PIŠKOTKI

Spletna stran uporablja besedilne datoteke (t. i. »piškotke), ki jih shrani v naprave, s katerimi uporabniki interneta dostopajo do spletne strani in ki so namenjene prepoznavanju teh naprav. Spletna stran uporablja piškotke z namenom zbiranja podatkov o njeni uporabi za izboljšanje uporabniške izkušnje. Več o piškotkih najdete tukaj.

 

5. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

V Slovenski skupnosti odprte znanosti se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki in spoštujemo vašo zasebnost. Osebne podatke obdelujemo skrbno v skladu s Splošno uredbo Evropske komisije o varstvu osebnih podatkov (EU) 2016/679 (GDPR), ki vam omogoča več nadzora nad uporabo lastnih osebnih podatkov in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Uporabljamo jih izključno za namene, navedene v namenu obdelave. Več o pravicah posameznika v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov najdete tukaj.

Upravljavec osebnih podatkov:
Univerzitetna knjižnica Maribor
Naslov: Gospejna ulica 10, 2000 Maribor, Slovenija
Telefon: +386 2 25 07 400
E-pošta: tajnistvo.ukm@um.si

 

6. PRIJAVA NA OBVEŠČANJE

S prijavo na prejemanje obvestil se uporabnik strinja, da se njegov e-poštni naslov shrani in uporabi za namene obveščanja. Uporabnik se lahko v vsakem trenutku odjavi s seznama prejemnikov e-novic, in sicer preko povezave na dnu sporočila e-novic (pod »Unsubscribe/odjava«) ali odjavo sporoči na info@odprtaznanost.si.

 

7. AVTORSKE PRAVICE

Imetnik avtorskih in sorodnih pravic na tej spletni strani je Slovenska skupnost odprte znanosti.
Licenca Creative Commons
Vsebine na spletnih straneh Slovenske skupnosti odprte znanosti so, razen kjer je navedeno drugače, objavljene pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva 4.0 Mednarodna.
Če želite ponovno uporabiti gradivo tretjih oseb, ki ni zajeto v licenci Creative Commons, morate za to pridobiti dovoljenje neposredno od imetnika avtorskih pravic.

 

Kontaktni podatki: V kolikor uporabnik odkrije napako ali drugo pomanjkljivost na spletni strani, nam to lahko sporoči na info@odprtaznanost.si.

Accessibility