Skoči na vsebino

Študija Evropske komisije in vprašalnik o avtorskih pravicah in dostopu do digitalnega gradiva

Podjetje Visionary Analytics je v sklopu študije Evropske komisije objavilo vprašalnik o avtorskih pravicah in dostopu do digitalnih gradiv. S pomočjo študije želijo raziskati, kako avtorske pravice vplivajo na dostop do digitalnega gradiva, ki je v lasti organizacij v javnem interesu; torej knjižnic, arhivov, muzejev in izobraževalnih oz. raziskovalnih ustanov.

Glavni cilj ankete je razumeti, kako avtorske pravice vplivajo na dostop do raznega gradiva (knjig, revij, filmov, videov, vizualnih del, glasbe, podatkovnih baz …), namenjenega izobraževanju in raziskovanju – še posebej v digitalnih okoljih.

To je odlična priložnost, da neposredno delite svoje mnenje in izkušnje. Izpolnjevanje vprašalnika, ki bo na voljo do 15. julija 2024, traja 15–20 minut. Vprašalnik je dostopen na povezavi.

V primeru vprašanj glede raziskave ali vprašalnika se lahko obrnete na elektronski naslov: copyright@visionarysurveys.lt.

Spletni seminar

V povezavi z omenjeno študijo v petek, 5. julija 2024 od 9.30 do 10.30, Visionary Analytics skupaj z Knowledge Rights 21 (KR21) pripravlja tudi spletni seminar Study on Copyright in Distance Education and Research—Exploring the Role of Copyright in Facilitating Access to Digital Collections of Libraries and Other Public Interest Institutions, na katerem bodo podane dodatne informacije o napredku študije, ki jo izvaja Evropska komisija. Za udeležbo je potrebna registracija na povezavi.

Accessibility