Skoči na vsebino

Razpis TIER2 za vzpostavitev nacionalnih mrež za reproducibilnost

Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije obvešča o razpisu za nagrado TIER2, mednarodnega projekta, financiranega s strani programa EU za raziskave in inovacije Horizon Europe, katerega glavni cilj je širiti znanje in razumevanje reproducibilnosti, razvoj in preizkušanje orodij, vzdrževanje skupnosti, ki se ukvarja s to problematiko, ter izvajanje visokokakovostne politike na tem področju.

Nagrada TIER2 je namenjena povečanju zanesljivosti znanstvenega dela in krepitvi mrež za reproducibilnost v državah, ki sodelujejo v programu Horizon Europe pod skupino »widening countries«. Po prvem razpisu leta 2023 je bila podeljena dvema konzorcijema, v Gruziji in Ukrajini.

Za dopolnitev teh prizadevanj je objavljen nov razpis, v katerem so vabljeni k prijavi konzorciji v državah iz skupine »widening countries«. Konzorcij, izbran na razpisu, bo prejel nagrado v višini 5000 EUR za organizacijo začetnega sestanka za vzpostavitev mreže reproducibilnosti v svoji državi. Izbor bo temeljil na izvedljivosti, obsegu in trajnosti predloga.

Rok za prijavo je ponedeljek, 1. april 2024, do 23.00 (po srednjeevropskem času). Vse dodatne informacije o nagradi in postopku prijave najdete tukaj.

Nacionalna mreža za reproducibilnost je nacionalni konzorcij, namenjen izboljšanju raziskovanih praks s spodbujanjem, podpiranjem in raziskovanjem dejavnikov, ki prispevajo k zanesljivim raziskavam, vključno z reproducibilnostjo in odprto znanostjo. Deluje kot vozlišče za povezovanje raziskovalcev in znanstvenikov za izmenjavo idej in dobrih praks ter spodbujanje sodelovanja med znanstveniki iz različnih znanstvenih disciplin.

Accessibility