Skoči na vsebino

Projekt INCREASE je prejel veliko nagrado EU za občansko raziskovanje za leto 2024

Evropska komisija je konzorciju projekta INCREASE – Inteligentne zbirke genskih virov stročnic za evropske agroživilske sisteme, podelila veliko nagrado EU za občansko raziskovanje za leto 2024. Projekt, pri katerem sodeluje tudi član Slovenske skupnosti odprte znanosti Kmetijski inštitut Slovenije, je prejel nagrado v višini 60.000 EUR za svoje izjemne dosežke pri oblikovanju vključujoče in trajnostne družbe v Evropi.

Ekipa INCREASE bo denarno nagrado porabila za razširitev aplikacije INCREASE CSE z novimi funkcijami in za okrepitev komunikacijskih aktivnosti, kot so izdelava videoposnetkov, v katerih bodo rezultati poskusa predstavljeni v preprostem jeziku, organizacija dogodkov ali za oblikovanje učnih kompletov za šole.

Nagrada Evropske unije za občansko raziskovanje je sofinancirana v okviru programa EU za raziskave in inovacije Obzorje Evropa (2021-2027). Vodi jo projekt IMPETUS, ki ga financira Evropska unija in z njim upravlja Evropska izvajalska agencija za raziskave (REA).

Nagrada bo namenjena razširitvi aplikacije INCREASE CSE z novimi funkcijami in krepitvi komunikacijskih aktivnosti, kot so izdelava videoposnetkov, organizacija dogodkov in oblikovanje učnih kompletov za šole.

Več informacij o projektu INCREASE in poskusu je na voljo na spletišču INCREASE.

Izjava za javnost Kmetijskega inštituta Slovenije →

Accessibility