Skoči na vsebino

Projekt EOSC Future o podnebno nevtralnih in pametnih mestih

torek, 19. marca 2024, od 15.00 do 16:30 konzorcij projekta EOSC Future organizira spletni seminar Climate Neutral and Smart Cities.

Projekt v sklopu EOSC Future “Climate Neutral and Smart Cities” je raziskoval praktične vidike interdisciplinarnih raziskav, pri tem pa združeval podatke o odnosih do podnebnih sprememb z okoljskimi in klimatskimi podatki. Uporabljeni podatkovni viri so bili Evropska družboslovna raziskava (ESS), podatki programa Copernicus ERA5 in podatki o kakovosti zraka Evropske agencije za okolje. Osredotočil se je na več mestnih območij po Evropi, pri čemer so bila obravnavana vprašanja znanstvenega sodelovanja ter vprašanja povezana z integracijo podatkov, metapodatki in sistemi, ki so potrebni za njihovo podporo.

Na spletnem seminarju bodo predstavljeni cilji, rezultati in pridobljene izkušnje projekta, s poudarkom na izzivih in priložnostih za nadaljnje delo v evropskem oblaku odprte znanosti. Obdelane bodo teme kot so integrirani kazalniki, dostop do dokumentacije podatkov ter podpora kolaborativni, multidisciplinarni znanosti. Zaključek bo namenjen razpravi med udeleženci in strokovnjaki.

Projekt služi kot študija primera za razumevanje praktičnih vidikov multidisciplinarnih raziskav in je relevanten za raziskovalce ter strokovno javnost.

Spletni seminar moderira Arhiv družboslovnih podatkov, partner konzorcija EOSC Future.

Prijava na dogodek →

Accessibility