Skoči na vsebino

Predstavitev SPOZNAJ: Platforma GeoNetwork za kraške multidisciplinarne (meta)podatke

četrtek, 30. maja 2024, od 10.30 do 12.00 konzorcij projekta SPOZNAJ organizira predstavitev Platforma GeoNetwork za kraške multidisciplinarne (meta)podatke. Predavala bosta dr. Magdalena Năpăruş-Aljančič (IZRK ZRC SAZU) in Žan Kafol (IZRK ZRC SAZU / kafol.net). Predstavitev bo potekala na daljavo prek platforme Zoom, prijavite se na tej povezavi.

Metapodatkovni portal IZRK je nastal med letoma 2021 in 2022 na Inštitutu za raziskovanje krasa ZRC SAZU s pomočjo odprtokodne platforme GeoNetwork. Arhitektura portala je skladna s podatkovnimi načeli FAIR ter hrani različne podatkovne zbirke, baze podatkov, raziskovalna mesta in instrumente, virtualne laboratorije in programsko kodo. Portal ponuja (meta)podatke za multidisciplinarne raziskave, ki pokrivajo vsa področja in funkcionalnosti kraške krajine. Portal zagotavlja časovno in prostorsko povezavo med določenimi mesti in njihovimi podatki v okviru treh glavnih projektov: RI-SI-LifeWatchRI-SI-EPOSeLTERRI.

Predstavitev bo potekala v slovenščini. Podnapisi v slovenščini in angleščini bodo zagotovljeni po dogodku skupaj s posnetkom, ki bo na voljo za kasnejši ogled na platformi Arnes Video.

Če želite prejemati novice o projektu SPOZNAJ, se lahko prijavite na obveščanje prek povezave.

Accessibility