Skoči na vsebino

Predstavitev SPOZNAJ: Nacionalna infrastruktura odprte znanosti

V četrtek, 7. 12. 2023, od 10.30 do 12:00 konzorcij projekta SPOZNAJ organizira predstavitev Nacionalna infrastruktura odprte znanosti. Predavala bosta dr. Milan Ojsteršek (Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru) in Peter Čerče (Znanstveno-raziskovalno središče Koper). Predstavitev bo potekala na daljavo prek platforme Zoom, prijavite se na tej povezavi.

Predstavljeni bodo nekateri bistveni elementi nacionalne infrastrukture odprte znanosti, ki jih navaja 12. člen Uredbe o izvajanju znanstvenoraziskovalnega dela v skladu z načeli odprte znanosti. Pozornost bo namenjena predstavitvi Nacionalnega portala odprte znanosti, definiciji vrst repozitorijev ter predstavitvi posameznih slovenskih institucionalnih, splošnih in področnih repozitorijev. Za čim bolj kakovostne informacije o tem, kako lahko repozitoriji omogočijo raziskovalkam in raziskovalcem ravnanje v skladu z načeli odprte znanosti, bodo v razpravi po predstavitvi sodelovali predstavniki repozitorijev.

Predstavitev bo potekala v slovenščini. Podnapisi v slovenščini in angleščini bodo zagotovljeni po dogodku skupaj s posnetkom, ki bo na voljo za kasnejši ogled na platformi Arnes Video.

Če želite prejemati novice o projektu SPOZNAJ, se lahko prijavite na obveščanje prek povezave.

Accessibility