Skoči na vsebino

Open Research Europe v letu 2023

Vabljeni k branju aktualnih novic Open Research Europe:

2023 v številkah:

V letu 2023 je bilo na ORE objavljenih 197 raznovrstnih člankov, od tradicionalnih raziskovalnih člankov do podatkovnih člankov in člankov o programski opremi, s področja naravoslovja, inženirstva in tehnologije, medicine, družboslovja, humanistike ter kmetijskih in veterinarskih znanosti.

 

Rezultati ankete med avtorji:

Evropska komisija in ekipa Open Research Europe si prizadevata zagotoviti, da platforma zadovolji potrebe svojih avtorjev in širše raziskovalne skupnosti ter redno zbirata povratne informacije o izkušnjah z uporabo platforme ter iščeta načina za izboljšave. Letošnja anketa je pridobila mnenja 169 avtorjev, ki je raziskala različne aspekte, od stopnje njihove karierne poti do njihovih izkušenj z odprtimi recenzijskimi postopki in objavljanjem.

Vpogled v številke 2023 ter rezultate ankete lahko preberete tukaj.

 

Nova serija intervjujev z raziskovalci:

Prisluhnite intervjujem z avtorji, ki so svoja dela objavili na Open Research Europe, o njihovih izkušnjah objavo v tem okolju ter o prednostih za raziskovalce vseh disciplin in kariernih stopenj na kanalu YouTube.

 

ORE (Open Research Europe) je platforma za odprto objavljanje znanstvenih objav za raziskovalce financirane s strani Evropske komisije, ki prinaša vrsto prednosti:

  • Popolna odprtost: podprto z odprtim dostopom, odprtim recenzijskim postopkom in odprtimi podatki, da se v celoti upoštevajo politike odprtega dostopa Evropske komisije.
  • Celovita uredniška podpora: uredniška ekipa je na voljo za podporo in vodstvo raziskovalcem skozi celoten proces objave.
  • Brez stroškov za avtorje: za raziskave, financirane iz programov Obzorje, MSCA, Euratom in COST vse stroške obdelave in objave člankov krije Evropska komisija.
  • Za vse vrste rezultatov: Open Research Europe podpira 14 različnih vrst člankov, od študijskih protokolov do esejev in študij primerov, kar raziskovalcem omogoča objave na različnih stopnjah raziskovalnega procesa.
Accessibility