Skoči na vsebino

Okrogla miza UNESCO na temo priložnosti in izzivov na stičišču odprte znanosti in umetne inteligence

UNESCO v sodelovanju z britansko Kraljevo družbo (The Royal Society) organizira okroglo mizo z naslovom Navigating the Intersection of Open Science and AI: Exploring Opportunities and Challenges in the Era of Artificial Intelligence.

Dogodek bo potekal v četrtek, 6. junija 2024, od 16.00 do 18.00 na sedežu UNESCO v Parizu, možna pa je tudi udeležba na daljavo.

Okrogla miza bo zagotovila platformo za raziskovanje praktičnih, tehničnih in znanstvenih izzivov in priložnosti na stičišču odprte znanosti in umetne inteligence, vključno s temami:

  • Kako oblikovalci politik in znanstvene skupnosti zagotavljajo, da raziskave, ki temeljijo na umetni inteligenci, izpolnjujejo načela in prakse odprte znanosti;
  • Umetna inteligenca v kontekstu izvajanja Priporočil o odprti znanosti UNESCO;
  • Pristopi, ki jih uporabljajo financerji in razvijalci umetne inteligence za izboljšanje dostopnosti in uporabnosti bistvene infrastrukture in orodij umetne inteligence za znanstvene raziskave.

Okrogli mizi bo sledila predstavitev poročila Kraljeve družbe z naslovom: Science in the age of AI: How Artificial Intelligence is changing the nature and method of scientific research.

Spletna stran dogodka →

Accessibility