Skoči na vsebino

Odprti podatki: od seminarja do anketne raziskave o cepljenju proti Covid-19

Univerzitetna knjižnica Maribor vas v sklopu Tedna odprtega dostopa in Študentskega oktobra vabi na predavanje Odprti podatki: od seminarja do anketne raziskave o cepljenju proti Covid-19. Dogodek se bo odvil v torek, 26. oktobra 2021, s pričetkom ob 17. uri v Glazerjevi dvorani UKM*.

 

Dr. Ana Slavec in Luka Petravić sta med soavtorji prve slovenske raziskave o odnosu do cepljenja proti SARS-CoV-2 (Petravić et al. 2020), ki je nastala v okviru seminarja Medicinske fakultete Univerze v Mariboru.

Predstavila bosta potek zbiranja podatkov ter njihovo analizo in pripravo zbranih podatkov za predajo Arhivu družboslovnih podatkov, kjer so na voljo tudi drugim raziskovalcem. Dotaknila se bosta tudi vprašanja odprtosti znanosti in poudarila ter utemeljila njen pomen.

Dr. Ana Slavec je svetovalka za statistiko in raziskovalka na centru odličnosti za raziskave ter inovacije na področju obnovljivih materialov in zdravega bivanjskega okolja InnoRenew CoE, Luka Petravić pa je študent na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru.

Accessibility