Skoči na vsebino

Javni posvet o osnutku načrta SRIA 2.0 partnerstva EOSC

Evropski oblak odprte znanosti (EOSC) se nenehno razvija v okviru evropskega soprogramiranega partnerstva EOSC. Strateška raziskovalna in inovacijska agenda partnerstva (SRIA) opredeljuje okvir za prihodnje dejavnosti, povezane z EOSC, in bo usmerjala razvoj v naslednjih štirih letih.

Zaradi nedavnega razvoja je v pripravi nova agenda, imenovana SRIA 2.0, ki bo usmerjala nadaljnji razvoj, postopek pa bo potekal do konca leta 2024. SRIA 2.0 bo ključnega pomena za EOSC po letu 2027.

Javni posvet o osnutku načrta SRIA 2.0 se je začel 2. aprila 2024 in bo trajal do 5. maja 2024. Nadaljnja posvetovanja o osnutku besedil bodo potekala skozi vse leto 2024 z različnimi ciljnimi skupinami.

Cilj je, da se priprava SRIA 2.0 zaključi z medsebojnim dogovorom med Evropsko komisijo in združenjem EOSC-A ter predloži v odobritev odboru partnerstva pred koncem leta 2024.

Osnutek vsebine načrta SRIA 2.0 in postopek javnega posveta bosta predstavljena na spletnih seminarjih, ki bodo potekali 9., 12. in 23. aprila, nanje pa se je treba prijaviti.

Accessibility