Skoči na vsebino

Izpostavljamo spletne dogodke na temo EOSC-a

Obveščamo vas o dogodkih:

26.─28. april 2022: EOSC Core and Marketplace Provider Days

Od 26. do 28. aprila 2022 bo potekal spletni tečaj o Evropskem oblaku odprte znanosti za ponudnike virov in storitev. Vsi, ki se želijo povezati s platformo EOSC kot ponudniki, so vabljeni k udeležbi. Program zajema zahteve glede interoperabilnosti, postopkov vključitve in prednosti predstavitve rezultatov raziskav in orodij prek EOSC-a. Že vključeni ponudniki pa bodo prejeli najnovejše informacije o novih funkcionalnostih in načrtih za prihajajoče izboljšave platforme.

Prvi dan bodo predstavljene notranje funkcionalnosti, ki omogočajo delovanje EOSC-a, pogoji in postopki za vključitev ter priporočila glede interoperabilnosti in FAIRifikacije podatkov in storitev.

Drugi in tretji dan dogodka bodo sestavljale ciljno usmerjene seje in aktivnosti za različne skupine ponudnikov:  knjižnice, repozitorije, univerze, superračunalniške centre, raziskovalne infrastrukture, komercialne ponudnike in nacionalne infrastrukture.

Na povezavi si lahko ogledate celoten program dogodka in se prijavite na želene seje.

 

  1. april 2022: FAIR Implementation for NI4OS-Europe Service Providers

V petek, 29. aprila ob 12.00, projekta NI4OS-Europe in OntoCommons organizirata razprave s ponudniki storitev, s katerimi bosta odgovarjala na njihova vprašanja v zvezi z implementacijo načel FAIR, metapodatki, ontologijami in semantiko. Na 3-urni interaktivni delavnici bodo imeli ponudniki storitev priložnost spoznati najboljše prakse strokovnjakov iz strokovne skupine za semantiko projektov NI4OS-Europe in OntoCommons, predstaviti svoje storitve in pridobiti individualizirano podporo.

Več informacij in prijavni obrazec najdete na povezavi.

  1. maj 2022: National Policies Relevant to EOSC Deployment

Projekti EOSC Synergy, EOSC Pillar, EOSC Nordic, ExPaNDS, NI4OS-Europe, EOSC Future in FAIRsFAIR vabijo na delavnico v živo (možna pa bo tudi virtualna udeležba) z naslovom National Policies relevant to EOSC deployment – Status, gaps, and steps towards harmonisation, ki bo potekala 4. maja 2022 v Strasbourgu v Franciji. Na delavnici bodo predstavljene ugotovitve regionalnih projektov EOSC o nacionalnih politikah povezanih z odprto znanostjo in EOSC-om, financiranjem in zagotavljanjem dostopa do računalniških virov.

Več informacij in prijavni obrazec najdete na povezavi.

Accessibility