Skoči na vsebino

Hibridni dogodek: Odprta znanost 2022 – z odprtostjo do boljših raziskav

 

Po dveh virtualnih izvedbah se Mlada akademija vrača k organizaciji prireditve Odprta znanost v živo oziroma v hibridni obliki. Tudi letos, že peto leto zapored, v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) v okviru Meseca znanosti.

Prireditev bo potekala v četrtek, 27. oktobra 2022, od 13. do 18. ure v Veliki dvorani MIZŠ pod geslom »z večjo odprtostjo do boljših raziskav«. Za temo so namreč izbrali vprašanje, kako je odprta znanost povezana s kakovostjo raziskav oziroma raziskovalnega dela in njenim vrednotenjem.

V prvem delu bodo gostje dr. Ivan Skubic, dr. Sebastian Dahle, dr. Boštjan Markoli in predstavnik Slovenske skupnosti odprte znanosti in Evropskega oblaka odprte znanosti (EOSC) predstavili različne pobude na tem področju, ki jim bo sledila moderirana diskusija. V drugem delu bosta potekali vabljeni predavanji gostij iz tujine, in sicer dr. Anne Abalkine o ugrabljenih revijah (hijacked journals) in dr. Elisabeth Bik o manipulacijah s fotografijami v biomedicinskih publikacijah.

Za udeležbo v živo je obvezna registracija preko Eventbrite (do 25. 10. 2022), preko spleta pa boste dogodek lahko spremljali na YouTube kanalu Mlade akademije.

Program dogodka >>

Accessibility