Skoči na vsebino

Delavnice o odprtokodnih programih za revijalne znanstvene objave

Založba ZRC kot udeleženka konzorcija CRAFT-OA obvešča, da bosta v Torinu od 10. do 11. oktobra 2024 potekali dve prireditvi z delavnicami o odprtokodnih programih za znanstvene revije. Namen dogodka je povezati različne interesne skupine, med katerimi so tudi člani skupnosti diamantnega odprtega dostopa, založniki in tehnološki ponudniki, uredniki in tehnični strokovnjaki ter vsi ostali, ki pri svojem delu uporabljajo programe, kot so OJS, Lodel in Janeway.

Predstavitve in razne delavnice (tudi hands-on) bodo med drugim zajemale naslednje teme:

  • The Diamond Discovery Hub – register revij z diamantnim odprtim dostopom
  • Razvoj sistema OJS in programskih dodatkov (plug-ins)
  • Indeksiranje in agregiranje revij
  • Storitve za indeksiranje in zajemanje revij
  • Gradivo in načrt za usposabljanje za tehnične standarde
  • »Živi priročnik« (The Living Handbok) za institucionalne založnike, ki izdajajo v diamantnem odprtem dostopu
  • koncept AAI – enotna platforma avtentikacije in avtorizacije za celotno skupnost

To je odlična priložnost, da pridobite in delite znanje na področju tehnološkega napredka znotraj projekta CRAFT-OA in sodelujete oz. prisostvujete pri oblikovanju nepristranskega, akademsko naravnanega digitalnega založništva.

Da bi zagotovili kar najbolj interaktivno izkušnjo, je število mest omejeno. Registrirate se lahko do 21. julija 2024, na naslednji povezavi.

V primeru, da imate kakršnakoli vprašanja, se obrnete na ekipo CRAFT-OA, ki je dosegljiva na elektronskem naslovu: craft-oa.coordination@sub.uni-goettingen.de.

Od 8. do 9. oktobra bo na isti lokaciji potekal tudi PKP sprint, sklop delavnic, na katerih lahko neposredno sodelujete pri razvoju programske opreme PKP. Več o dogodku preberite tukaj.

Accessibility