Skoči na vsebino

Anketni vprašalnik GraspOS o praksah vrednotenja raziskovalne dejavnosti

Projekt GraspOS izvaja anketo, s katero želi pridobiti pregled nad sodobnimi praksami vrednotenja raziskovalne dejavnosti v raziskovalnih ustanovah, pri financerjih ter drugih organizacijah, ki se ukvarjajo z vrednotenjem raziskovalne dejavnosti, tako podpisnicah, kot potencialnah podpisnicah dogovora o reformi vrednotenja raziskovalne dejavnosti.

Vprašalnik je sestavljen na podlagi temeljnih zavez in načel koalicije CoARA. Podpisniki dogovora se zavezujejo k skupni viziji, da se pri vrednotenju raziskovalnega dela, raziskovalcev in raziskovalnih organizacij priznavajo različni rezultati, prakse in dejavnosti, ki vplivajo na kakovost in učinek raziskovalnega dela. S tem vrednotenje temelji predvsem na kvalitativni oceni, za katero je osrednjega pomena strokovni pregled, podprt z odgovorno uporabo kvantitativnih indikatorjev.

Predstavniki raziskovalnih organizacij, ki so ali pa bi lahko podpisale dogovor o reformi vrednotenja raziskovalne dejavnosti, so vabljeni, da na anketni vprašalnik odgovorijo do 28. maja 2023.

Izpolnjevanje ankete traja približno 20 do 30 minut. Vprašanja si lahko vnaprej ogledate tukaj.

Povezava do vprašalnika >>

Accessibility