Skoči na vsebino

3. poletna šola akademske integritete ENAI

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru v naslednjem tednu organizira 3. poletno šolo akademske integritete ENAI 2023 (več informacij najdete na http://enai-summerschool2023.um.si/), ki jo izvaja v okviru  projekta Erasmus+,  z naslovom Facing Academic Integrity Threats (FAITH ). Poletna šola bo potekala od 21. do 25. avgusta na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Koroška 46, v Mariboru.

Glavne teme bodo akademska integriteta pri uporabi orodij umetne inteligence, plagiatorstvo, pogodbeno goljufanje, akademsko pisanje, etično objavljanje in razširjanje rezultatov raziskav, upravljanje podatkov, kršitve akademske in raziskovalne integritete ter politike na področju akademske integritete.

Poletna šola bo odprta za vse, ki jih zanimajo tematike iz področja akademske integritete. V ponedeljek (21. 8.) se bomo ukvarjali s problemi akademske integritete na področju umetne inteligence. Torek (22. 8.)  bo namenjen plagiarizmu in pogodbenemu goljufanju. V sredo (23.8.) bomo predstavili kako se lotiti implementacije ustrezne politike na področju akademske in raziskovalne integritete. V četrtek (24. 8.) se bomo osredotočili na etično objavljanje in razširjanje rezultatov raziskav ter akademsko pisanje.  V petek (25. 8.) pa bomo odgovorili na vprašanja, ki so vezana na etičnost raziskav ter upravljanje s podatki.

Predavanja bomo izvedli hibridno, delavnico pa samo na lokaciji UM-FERI. Vsa predavanja  bodo v predavalnici G2 – Beta (zemljevid zgradb Tehniških fakultet in zemljevid objekta G2 na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Univerze v Mariboru, Koroška cesta 46 v Mariboru. Vsi zainteresirani se lahko prijavijo na posamezen dan predavanj preko spletnega obrazca. Urnik predavanj  in delavnic je dosegljiv na http://enai-summerschool2023.um.si/#1#schedule.

Accessibility