Skoči na vsebino

LIBER Winter Event 2024

Letošnji LIBER Winter Event bo 26. in 27. novembra 2024 v Mariboru gostila Univerzitetna knjižnica Maribor v sodelovanju s Centralno tehniško knjižnico Univerze v Ljubljani. Dvodnevni dogodek se že tretje leto odvija v živo v eni izmed knjižnic članic LIBER in združuje člane ter njihove projektne partnerje za razprave o različnih temah, pomembnih za skupnost raziskovalnih knjižnic.

LIBER Winter Event nudi delavnice in interaktivna srečanja, ki članom LIBER omogočajo, da si sami oblikujejo dnevni red in se osredotočijo na teme, ki so najbolj relevantne za njihovo delo. Tema letošnjega dogodka je Širjenje obzorij: Raziskovalne knjižnice in družbena vključenost (angl. Expanding Horizons: Research Libraries and Social Engagement). Program je bil zasnovan na podlagi Strategije LIBER za leta 2023–2027.

Prijave so že odprte. Do 31. oktobra 2024 se lahko prijavijo vsi, ki prihajajo iz organizacij članic združenja LIBER, člani delovnih skupin in projektni partnerji. Vsa vprašanja glede dogodka lahko pošljete lokalnim organizatorjem na naslov: liberwe2024@um.si.

Dan pred glavnim dogodkom, 25. novembra 2024, bo v Mariboru potekal nacionalni dogodek za vso zainteresirano javnost, ki ga bosta soorganizirali Univerzitetna knjižnica Maribor in Zveza bibliotekarskih društev Slovenije (Sekcija za specialne knjižnice in Sekcija za visokošolske knjižice). Prisluhnili boste lahko tako domačim kot gostujočim predavateljem ter nagovoru predstavnikov LIBER, ki bodo naslovili aktualne teme na področju visokošolskih in specialnih knjižnic.

Program in informacije o prijavi najdete na naslednji povezavi.

 

Vizija in nadaljnji razvoj LIBER (vir slike in več informacij).

Accessibility