Skoči na vsebino

Spletni seminar OPERAS za manjše založnike

Založba ZRC obvešča, da bo v torek, 10. septembra 2024, potekal brezplačen spletni seminar, namenjen podpori manjšim založnikom, ki si prizadevajo k izdaji publikacij v odprtem dostopu – Seeking to Make the Life of the Learned Society Publisher Easier. Organizira ga združenje OPERAS (del katerega je tudi ZRC SAZU) oziroma konzorcija projektov DIAMAS in PALOMERA na pobudo finskega združenja TSV (Zveza finskih znanstvenih združenj), ki vzdržuje več portalov, namenjenih takšnim založnikom (npr. tudi www.tsv.fi/en/services).

Spletni seminar bo potekal od 14.00 do 15.30 in je namenjen oziroma prilagojen manjšim založnikom, ki se soočajo s (tehničnimi) težavami glede objav v odprtem dostopu. Dobili boste najnovejše informacije glede evropskega okolja za znanstvene objave, dotaknili pa se bodo tudi finančne trajnosti izdaj v odprtem dostopu in kako lahko bolj konkretno medsebojno sodelovanje predstavlja prednosti, kljub temu, da je samo po sebi izziv. Sledila bo razprava založnikov s sodelujočimi.

Če se želite pridružiti, se lahko registrirate na tej povezavi. Več informacij o samem dogodku najdete na njihovi spletni strani.

Accessibility