Skoči na vsebino

S superračunalnikom odkrivajte moč odprtih podatkov! Arnesov prvi vseslovenski hackathon!

Pripravite se na potovanje v svet odprtih podatkov in izkoristite moč umetne inteligence za reševanje kompleksnih družbenih izzivov. 

Ste pripravljeni raziskati skrivnosti podatkovnih baz slovenskih podjetij in raziskovalnih inštitucij in jih uporabiti za reševanje najkompleksnejših družbenih izzivov s pomočjo umetne inteligence?

Pridružite se nam na Arnesovem vseslovenskem hackathonu, kjer boste udeleženci s pomočjo odprtih podatkov in učenja modelov na Arnesovih gručah in najmočnejšem slovenskem superračunalniku Vegi lahko reševali izzive sodobne družbe.

🚀 Zakaj bi se pridružili? 🚀

Odprta znanost postaja nova paradigma raziskovalnega prostora in je hkrati tudi nacionalna prioriteta. Odprti podatki so postali ključni vir za raziskovalce in financerje. Ob soočanju z velikimi količinami podatkov in družbenimi izzivi je omejena računska moč lahko ovira za doseganje znanstvenih prebojev. Z namenom spodbujanja odprte znanosti in superračunalništva na Arnesu v sodelovanju s številnimi partnerji organiziramo prvi vseslovenski hackathon z odprtimi podatki in superračunalniško infrastrukturo, ki bo naslovil enega od sedemnajstih Unescovih ciljev trajnostnega razvoja. Končna predstavitev rešitev s strani tekmovalcev bo prispevala k razumevanju umetne inteligence in njeni uporabi za korist človeštva.

🎉 Kdo se lahko prijavi? 🎉

Na hackathonu se lahko prijavite študenti prve, druge ali tretje stopnje izobraževalnih ustanov ter alumni, ki ste zaključili šolanje v zadnjih treh letih. Skupine morajo imeti pet članov in predstavnika iz naravoslovno-tehnične in družboslovno-humanistične smeri, ne glede na spol. Preliminarne prijave so že odprte.

🗓️ Kdaj, kje in kako? 🗓️

Osnovne informacije bomo predstavili na dogodku “Dan odprte znanosti” na Arnesovi konferenci Mreža znanja 14. novembra 2023 ob 17. uri.

📜 Pogosta vprašanja (FAQ) 📜

Vse dodatne informacije in odgovore na pogosta vprašanja bomo objavljali na spletni strani. Prve osvežitve pričakujte v mesecu decembru.

🎯 Zgrabi priložnost 🎯

Arnesov prvi vseslovenski hackathon vam ponuja priložnost, da pokažete svoje sposobnosti, se povežete z vrstniki in naredite korak naprej v svoji karierni poti. Prijavite se zdaj in se pripravite na izzive, ki jih prinaša Arnesov prvi vseslovenski hackathon z odprtimi podatki na superračunalniku!

Accessibility